Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Kategóriák

Weblapok

2006, polgármester, jegyző, képviselőtestület - http://onkormanyzat.net/2006/onkormanyzatok/zalakaros-nagykozseg
Önkormányzatok információs adatbázisa. A honlapon Zalakaros elérhetősége, polgármestere, jegyzője és a képviselőtestület névsora olvasható a 2006-os adatok alapján. A honlap tévesen a Zalakaros nagyközség önkormányzata besorolást használja.
A 750 éves Zalakaros képeskönyve 2004-ből - http://www.nagykar.hu/keptar/2555/25687.html
Zalakaros város fotóalbuma 2004-ben, a település első írásos említésének 750. évfordulóján jelent meg magyar, angol és német nyelven. A mű háromfajta formátumban érhető el a link mögött. Az első két változat a KÖTETRŐL KÉSZÜLT KÉPEK SOROZATÁT MUTATJA BE, a „Letöltés” a gépünkre másolja őket, az „Előnézet” a képek gyors megtekintését teszi lehetővé. A „Teljes leírás” linkje A KÖNYV TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGÉT MUTATJA, ennek a változatnak minden szavára keresni tudunk.
Céginformációk Zalakarosról - http://www.valueclick.hu/zalakaros/
Zalakaroson működő cégek alapadatai.
A nagyszabású összefoglaló háromfajta formátumban érhető el a link mögött. Az első két változat a KÖTETRŐL KÉSZÜLT KÉPEK SOROZATÁT MUTATJA BE, a „Letöltés” a gépünkre másolja őket, az „Előnézet” a képek gyors megtekintését teszi lehetővé. A „Teljes leírás” linkje A KÖNYV TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGÉT MUTATJA, ennek a változatnak minden szavára keresni tudunk.
A nagyszabású összefoglaló háromfajta formátumban érhető el a link mögött. Az első két változat a KÖTETRŐL KÉSZÜLT KÉPEK SOROZATÁT MUTATJA BE, a „Letöltés” a gépünkre másolja őket, az „Előnézet” a képek gyors megtekintését teszi lehetővé. A „Teljes leírás” linkje A KÖNYV TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGÉT MUTATJA, ennek a változatnak minden szavára keresni tudunk.
E link mögött a 2000-ben megjelent Zalakaros c. monográfia olvasható - http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/Zalakaros/pages/Zalakaros_2000/000_konyveszeti_adatok.htm
A Nemzeti Kulturális Örökség Elektronikus Oktatási Könyvtára kötetei között található Zalakaros 2000-ben megjelent monográfiája is. A dokumentum fejezetenként külön link mögött közli a kötet tartalmát.
A Pannon Tükör c. folyóirat 2000. évi 5-6. számában a 72-76. oldalig olvasható Rábavölgyi Attila ismertetője a 2000-ben megjelent Zalakaros monográfiáról.
A város lakóit és a világot tartalmasan tájékoztatja a fürdváros híreiről. Nyomtatott változat a kezdetektől megtalálható a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár gyűjteményéban. A könyvtár katalógusában a következő címen érhető el: http://katalogus.hivk.hu/cgi-bin/tlwww.cgi?show=n184795.2
Leírás és térkép a 18-19. századból - http://web.archive.org/web/20130618183055/http://wiki.utikonyvem.hu/hu/index.php?title=Zalakaros
1799-ből és 1851-ből való leírás olvasható Zalakarosról ezen a lapon. Ugyanezekből az időkből való térképek - az első, a második és a harmadik katonai felmérés - közlése az oldal különlegessége.
Térképek sok információval Zalakarosról - http://www.iranymagyarorszag.hu/terkep/zalakaros
A honlapon a hagyományos térkép, a műholdas felvétel és a domborzati térkép lehetőségei közül választhat a tájékozódni vágyó. A "szállás, wellness, szolgáltatások" menüpont segítségével az egyes helyek jól azonosíthatóak, sőt - egyetlen klikkeléssel - megjeleníthetők az elérhetőségi adatok is.
Turistautak Zalakaroson - http://turistautak.hu/maps.php?id=magyarorszag&image=raster&lat=46.549792&lon=17.124085&zoom=64&arrow=0&shading=1
Zalakaros és környéke turistajelekkel felfestett útjait mutatja a térkép. A menü segítségével a szélesebb környék turistaútjai is megtekinthetők.
Zalai fotóalbum 1967-ből - http://www.nagykar.hu/keptar/2660/27489.html
A fotóalbumban Szepetnekről is találunk képeket. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zalakaros, a Kis-Balaton fürdővárosa - http://www.karos-spa.hu/zalakaros
"Zalakaros, Magyarország délnyugati részén, a Balaton déli csücskétől mindössze félórányira fekvő város, gyógyvízéről, manapság egyre sikeresebb rendezvényeiről, borairól és borospincéiről, gyönyörű, rendezett parkjairól, valamint a kikapcsolódás lehetőségeinek széles tárházáról nevezetes."
Zalakaros múltja - http://zalakaros.info.hu/zalakaros/zalakaros-multja
"1254-es keltezésű Karos első írásos okleveles említése. A Karos név etimológiáját tekintve valószínűleg szláv eredetű: a szerb-horvátban Karusic, a bolgárban Karyuu, a csehben Karus. (...)"
A kötet 87-91. oldalain olyan rövidebb részletek olvashatók Zalakarosról az esetleg jóval terjedelmesebb művekből, melyekre a szélesebb közönség is kíváncsi lehet. Az összekötő szövegekben a teljes műről és a téma környezetéről olvashatók tudnivalók. A mű háromfajta formátumban érhető el a link mögött. Az első két változat a KÖTETRŐL KÉSZÜLT KÉPEK SOROZATÁT MUTATJA BE, a „Letöltés” a gépünkre másolja őket, az „Előnézet” a képek gyors megtekintését teszi lehetővé. A „Teljes leírás” linkje A KÖNYV TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGÉT MUTATJA, ennek a változatnak minden szavára keresni tudunk.