Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Kategóriák

Weblapok

Balla Lőrinc: Magyarszerdahely - http://www.nagykar.hu/keptar/630/19916/reszletek.html
Ebben a könyvben is találunk adatokat a településről:"Kacorlak 1320-ban csere útján kerül a Kanizsaiak birtokából a laki, másként gencsi kacor birtokába. 1514-ben kacorlaki Kacor Miklós és András elengedik a zalavári apátnak a 700 forintot melyért néhai Péter, zalavári apát szüleinek (Kacor Györgynek) Peleskefőt elzálogosította. Az apátság hálából örökös szentmisét vállalt a Kacor családért"
Magyarszerdahely elhelyezkedése az általános fokhálózaton - http://www.mapplanet.com/?do=map&id=1721438&lat=46.5500&lon=16.9333
A település elhelyezkedése a fokhálózaton. A térkép bal alsó sarkában látható Google emblémára kattintva elérheti a térképkereső szolgáltatást a Google Maps szerverén, ahol útvonaltervet is készíthetünk. A mapplanet honlapján lehetőség nyílik konkrét települések megkeresésére a Search Location és a List of Locations menüpontok segítségével.
Magyarszerdahely műholdas térképe - http://www.iranymagyarorszag.hu/terkep/magyarszerdahely
A műholdas térkép eléréséhez kattintson a "HIBRID" opcióra! A térkép bal alsó sarkában levő Google emblémára kattintva eljuthatunk a Google Maps térképkeresőjébe. Az iranymagyarorszag.hu oldalon lehetőségünk van angol és német nyelvre váltani.
Magyarszerdahely térképe - http://www.terkepcentrum.hu/index.asp?go=map&mid=20&tid=13064
"1323-ban: Zerdahel, 1863-ban: Magyar-Szerdahely. A település neve a szerdánként tartott vásárra/piacra utal."
Turistautak - Magyarszerdahely - http://turistautak.hu/maps.php?id=magyarorszag&image=raster&lat=46.539163&lon=16.935318&zoom=64&arrow=0
Magyarszerdahely és környéke turistajelekkel felfestett útjait mutatja a térkép. A menü segítségével a szélesebb környék turistaútjai is megtekinthetők.