Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Kategóriák

Weblapok

Gelesziget a Wikipédiában - http://hu.wikipedia.org/wiki/Gelsesziget
Információ Gelsesziget közlekedéséről, törénetéről. Gelsesziget címere, irányítószáma, népessége, földrajzi adatok.
Gelsesziget a foldhivatalok.geod.hu oldalán - http://foldhivatalok.geod.hu/telepules.php?page=9089
Illetékes földhivatalok, Gelsesziget község adatai, Gelsesziget várható időjárása.
Világháborús emlékmű: "történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte."
Gelsesziget a Pannonhát tájpark prospektusában - http://gelsesziget.nagykar.hu/keptar/2732/30673.html
Színes bár soros ismertetőt olvashatunk a településről német nyelven is.
Gelsesziget az Irány Magyarország! honlapján - http://www.iranymagyarorszag.hu/info/gelsesziget/
Gelse, Polgármesteri Hivatal, utoljára módosítva: 2008. április 22.
Gelsesziget - Zala megye története a középkorban - http://gelsesziget.nagykar.hu/keptar/2732/30287.html
E link alatt található tartalmat Dr. Holub József pécsi ny. egyetemi tanár művét a szerző engedélye és a Művelődésügyi Minisztérium Múzeumi Osztálya megbízása alapján Bertalan Róza, a zalaegerszegi Göcseji Múzeum adminisztrátora másolta le a zalaegerszegi Állami Levéltárban lévő eredeti példányról. Gelsesziget történetét mutatja be. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Halottastánc: népi hagyományos játék Gelseszigeten 1400-ban. - http://mek.oszk.hu/02100/02152/html/06/34.html#page6-274
Részlet a népi játéból: "...„Egy lefeküdt a szoba közepére, betakarták lepedővel, az arca nem volt beterítve, a többi nép meg köréje fogódzott. Voltak tízen-tizenketten. Hogy mit táncoltak azt nem tudom, csak azt az illetőt, aki feküdt, azt meg kellett nekik csókolni...."
Ki kicsoda Zala megyében 1996. - Gelsesziget - http://gelsesziget.nagykar.hu/keptar/2732/31955.html
A Ki kicsoda Zala megyében? című kötet célja változatlan, folyamatosan követni a megye történéseit, mindenkori aktuális kötetében felmutatva Zala, jelen helyzetünkben Gelsesziget adott évre jellemző helyzetét. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Magyar Nagylexikon - Gelsesziget - http://gelsesziget.nagykar.hu/keptar/2732/29042.html
Rövid, de adatokban gazdag szócikk olvasható a Magyar Nagylexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Révai nagy lexikona - Gelesziget - http://gelsesziget.nagykar.hu/keptar/2732/30855.html
Rövid szócikk olvasható a Révai Nagylexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Polgármester, Önkormányzat, Jegyző, lakosság száma. Utolsó frissítés: 2008. április 22.
Új magyar lexikon - Gelsesziget - http://gelsesziget.nagykar.hu/keptar/2732/30340.html
Rövid, de adatokban gazdag szócikk olvasható az Új Magyar Lexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zala megye földrajzi nevei - Gelsesziget - http://gelsesziget.nagykar.hu/keptar/2732/31663.html
1964-ben jelent meg a kiváló nagykanizsai kutatók (Kerecsényi Edit, Markó Imre Lehel, Ördög Ferenc) közreműködésével összeállított "Zala megy földrajzi nevei" című kézikönyv, melyben Kilimán Janzsó József általános iskolai tanár és Méhes József gimnáziumi tanuló által felgyűjtött földrajzi neveit is közreadták, a lejegyzett helyeket jelölő térképvázlattal. E földrajzi nevek szép számmal idéznek föl történeti, helytörténeti eseményeket is. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zala Megye Kézikönyve - Gelsesziget - http://gelsesziget.nagykar.hu/keptar/2732/29222.html
Az 1998-ban kiadott Zala megye kézikönyvében leírás olvasható a település történetéről, gazdasági, szociális és kulturális állapotáról. Rövid angol nyelvű összefoglaló vezeti be a leírást. A szövegben a kötet írásakor érvényes közigazgatási, statisztikai adatok szerepelnek. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.